Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плідна співпраця податківців Смілянщини з територіальними громадами триває

, опубліковано 02 червня 2021 о 16:35

У рамках співпраці з територіальними громадами начальником Смілянської ДПІ  Наталією Ведмедь  проведено  робочу зустріч з головою Тернівської ТГ Юрієм Кривдою у приміщенні Смілянської державної податкової інспекції.

Зустріч була  побудована  на обговоренні питань пошуку резервів наповнення бюджету територіальної громади, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів та погашення заборгованості.

Одним із шляхів виявлення резервів є проведення інвентаризації об’єктів нерухомості та земельних ділянок, звірка чинних договорів оренди та виявлення неоформленого землекористування на території Тернівської ТГ.

Також особливу увагу звернули на питання залучення до декларування громадян-власників сільськогосподарської техніки, які надають послуги зі збору врожаю, обробки землі, а також громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки,  паю площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції.

Не залишилось без уваги і питання погашення заборгованості до місцевого бюджету Тернівської ТГ, керівнику громади надано списки боржників станом на 01.06.2021 року для опрацювання та аналізу.

Наразі, робота з територіальними громадами продовжується, податкова відкрита до співробітництва та конструктивної співпраці.


За матеріалами Смілянської ДПІ