Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота щодо податкової амністіїї

, опубліковано 26 січня 2023 о 13:33

Начальником Христинівської ДПІ 24 та 25 січня була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота серед платників територіальної громади. Основною темою зустрічей була  діюча кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, або ж податкова амністія, що дає право громадянам одноразово подати декларацію, задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки і збори, сплатити одноразовий збір і, таким чином, легалізувати свої доходи до 01 березня 2023 року.

Під час спілкування Людмила Вусата ознайомила платників з основними принципами та порядком проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування. В ході зустрічей обговорювалися законодавчі норми, що визначають перелік активів, які слід декларувати та які відомості необхідно зазначати в одноразовій спеціальній декларації, ставки та строки сплати збору з одноразового добровільного декларування, приклади заповнення форми декларації та порядок її подачі через Електронний кабінет. 

Начальник Христинівської ДПІ акцентувала увагу, що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб триватиме до 1 березня 2023 року. Також були надані відповіді на питання платників щодо кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року. Всім учасникам заходу було вручено листівки, буклети інформаційного характеру з питання одноразового добровільного  декларування.

 

За матеріалами Христинівської ДПІ