Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційно-роз’яснювальна робота про зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб підприємців, а також про останній шанс скористатися податковою амністією

, опубліковано 25 січня 2023 о 16:55

З метою доведення податкової інформації до широкого кола фізичних осіб підприємців, сьогодні податківцями Золотоніщини продовжено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо: умов перебування на спрощеній системі оподаткування в розрізі груп; ведення обліку та подання щорічної звітності; кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та про інші питання податкового законодавства.

В ході роз’яснення старший державний інспектор Золотоніської ДПІ Наталія Сердюк довела до відома платників податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, про дотримання граничного обсягу доходів, а також про розмір мінімальної заробітної плати у 2023 році.

Що стосується загальної ставки ЄСВ, як зазначив податківець, у 2023 році складатиме, як і раніше, 22%, що застосовується до заробітної плати працівників. Мінімальна база для нарахування ЄСВ – 6700 грн., максимальна – 100500 грн., відповідно розмір суми сплати ЄСВ будуть: мінімальний – 1474 грн на місяць та максимальний – 22110 грн. на місяць.

Про питання щорічної податкової звітності розповіла головний державний інспектор Золотоніської ДПІ Світлана Козак, яка детально розповіла про особливості та строки подання декларацій в розрізі груп та умов перебування на спрощеній системі оподаткування фізичних осіб підприємців.

Ще одним питанням, яке розглядалося під час інформаційно-роз’яснювальної роботи, це діюча кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування або ж податкова амністія, що дає право громадянам одноразово подати декларацію, задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки і збори, сплатити одноразовий збір і, таким чином, легалізувати свої доходи до 01 березня 2023 року, так головний державний інспектор Золотоніської ДПІ Світлана Козак, ознайомила підприємців Золотоніщини з основними принципами та порядком проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

 

За матеріалами Золотоніської ДПІ