Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок скасування реєстрації РРО через електронні сервіси ДПС – Звенигородська ДПІ

опубліковано 07 жовтня 2024 о 09:03

Нещодавно заступник начальника Звенигородської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Людмила Марченко провела з  платниками податків тренінг, під час якого розповіла про нюанси використання РРО та ПРРО.

Під час заходу платників зацікавило питання, як відбувається скасування реєстрації реєстраторів розрахункових операцій за допомогою Електронного кабінету.

Посадовець  зазначила, що згідно з п.1 глави 4 розд.ІІ Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій та за товари (послуги), затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 №547 зі змінами та доповненнями (Порядок 547), реєстрація реєстратора розрахункових операцій діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається, зокрема, у випадку, коли суб’єктом господарювання подано заяву про скасування реєстрації РРО за формою 4-РРО (додаток 4 до Порядку №547) за ідентифікатором форми J/F 1313605 (заява про скасування реєстрації).

Податківець відмітила, що разом із заявою про скасування реєстрації, суб’єкт господарювання надає реєстраційне посвідчення за формою 3-РРО (додаток 4 до Порядку) за ідентифікатором форми J/F 1413405. 

Людмила Марченко детально роз’яснила кожен крок, який необхідно зробити платнику податків для додавання реєстраційного посвідчення до заяви про скасування реєстрації в Електронному кабінеті.

Податківець рекомендувала платникам дотримуватися норм податкового законодавства та роз’яснила переваги використання електронних сервісів ДПС.