Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як застосовувати реєстратори розрахункових операцій інформують ФОПів чигиринські податківці

опубліковано 13 серпня 2024 о 16:12

Працівники Чигиринської ДПІ розповідають платникам громади, зокрема підприємцям, про застосування та реєстрації РРО та ПРРО, а також надають практичну допомогу.

Платників під час чергової зустрічі поінформували про виникнення з 01.01.2022 обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» у випадку здійснення розрахункових операцій, про порядок проведення розрахунків. У тому числі ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації, у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг із застосуванням РРО.

 Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО, не обмежується.

Процедури реєстрації РРО/ПРРО врегульовані відповідними порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій».

Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.