Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Консультації підприємців Катеринопільської громади щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 19 липня 2024 о 14:38

Працівники Катеринопільської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області продовжують роботу з надання консультацій фізичним особам - підприємцям щодо застосування РРО/ПРРО та дотримання норм податкового законодавства.

Під час нещодавньої зустрічі з платниками податків було проведено чергову зустріч із платниками податків щодо можливості використання безкоштовного ПРРО від ДПС.

Отже, реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316605), що подається в електронній формі через Електронний кабінет  або засобами телекомунікації. Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, суб’єкт господарювання повідомляє шляхом подання в електронній формі повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО, за формою № 5-ПРРО (J/F1391802).

При цьому було наголошено, що на обліку в контролюючому органі повинен перебувати не тільки суб’єкт господарювання, а і його господарська одиниця, де буде використовуватись програмний реєстратор розрахункових операцій. Про господарську одиницю суб’єкт господарювання повідомляє шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП.

Спілкуючись з платниками, додатково повідомлено, що тепер від ДПС доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян.