Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про використання в своїй діяльності РРО і ПРРО

опубліковано 03 червня 2024 о 08:52

Начальник Монастирищенської податкової інспекції ГУ ДПС у Черкаській області Сергій Головченко провів роботу з платниками податків Монастирищенської ТГ щодо використання в своїй діяльності РРО і ПРРО. Зокрема, надав роз’яснення  щодо застосування РРО/ПРРО  в межах Закону України від 30.06.2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану». Йшлося про обов’язок застосування РРО при готівкових розрахунках, відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», переваги повного дотримання вимог податкового та трудового законодавства, обов’язку своєчасної та повної сплати податків і зборів, обов’язку легалізації найманої праці та можливість використання електронних сервісів ДПС.

Сергій Головченко розповів, що за допомогою сервісу Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) та мобільного застосунку «Моя податкова» від ДПС України платники податків можуть в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету. 

При цьому, громадяни мають можливість у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці, повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, в тому числі використання суб’єктом господарювання найманих працівників без офіційного оформлення трудових відносин.