Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з плтниками

, опубліковано 15 березня 2023 о 12:57

Сьогодні начальник Христинівської державної податкової інспекції Людмила Вусата у Центрі обслуговування платників провела з платниками податків  інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо  новацій податкового законодавства, які діють у 2023 році.

Начальник ДПІ проінформувала,  що  у 2023 році підприємці та юридичні особи, які мають у власності або в оренді сільськогосподарські угіддя, зобов’язані визначити мінімальне податкове зобов’язання за 2022 рік та подати податкову декларацію за податковий період (звітний) рік разом з додатком – розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання. Людмила Вусата пояснила, що для власників, орендарів та користувачів земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, першим роком для визначення МПЗ є 2022 рік.

Також  податківець довела до відома присутніх про зміни, які було внесено в законодавство сфери застосування РРО/ПРРО, на період дії воєнного стану, а також наголосила, що законодавством не скасовано вимоги обов’язкового застосування РРО/ПРРО для визначених категорій платників, а лиш тимчасово, на період воєнного стану, призупинено застосування штрафних санкцій.  Черговий раз Людмила Олексіївна наголосила  про можливості та переваги використання он-лайн послуг ДПС, зокрема, про подання  електронної звітності за допомогою Електронного кабінету.

 

За матеріалами Христинівської ДПІ