Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Канівській державній податковій інспекції проведено роз’яснювальну роботу з платниками 

, опубліковано 07 березня 2023 о 14:11

Сьогодні начальник Канівської державної податкової інспекції Марта Негруца провела зустріч з платниками на тему: “Застосування РРО та/або ПРРО”.

В ході зустрічі Марта Негруца проінформувала учасників, що відповідно до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР “Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” (зі змінами та доповненнями) застосування РРО або ПРРО є обовязковим для тих субєктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг)у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу. 

В умовах воєнного стану суб’єктами господарювання проводяться розрахункові операції, у тому числі під час реалізації товарів першої необхідності, лікарських засобів, пального тощо, не залежно від територій, де відбуваються/не відбуваються воєнні дії.

23 грудня 2021 року було внесено зміни до постанови № 1336, якими передбачено, що роздрібна торгівля на території села товарами (крім підакцизних товарів) фізичними особами-підприємцями, які сплачують єдиний податок, може здійснюватись без застосування РРО/ПРРО. Але у разі перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів суми 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного)року, на один структурний (відокремлений) підроздііл (пункт продажу товарів), застосування РРО/ПРРО стане обов’язковим.  

 

За сатеріалами Канівської ДПІ