Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з Матусівською громадою

, опубліковано 27 червня 2022 о 15:34

Днями було проведенно зустріч з громадянами які здійснюють діяльність в адмінмежах Матусівської територіальної громади. На зустрічі були присутні Голова Матусівської ТГ, та начальник Шполянської  ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області.

Основним питання зустрічі була співпраця та взаємодія між Головним управлінням ДПС у Черкаській області та Матусівською ТГ. Серед інших питань, які розглядались під час зустрічі були такі: несвоєчасність та невідповідність розрахунків з бюджетом, погашення податкового боргу платниками податків, які не сплатили зобов’язання з податку на землю та податку на нерухоме майно за попередні роки, а також не задекларували дане зобов’язання, сплати податку на доходи фізичних осіб, плати за землю та податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, залучення до декларування доходів громадян, які надають послуги з обробітку землі та збору урожаю власною сільськогосподарською технікою, а також до декларування доходів громадян, які самостійно обробляли власні земельні ділянки  (паї) загальною площею понад 2 га та отримали доходи за 2021 рік, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб та військовим збором, додержання законодавства щодо збільшення заробітної плати.

Також на зустрічі начальник Шполянської ДПІ Петро Стиценко наголосив щодо «Деклараційної кампанії – 2022» та  особливостей застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб в умовах воєнного стану. Також запрошеним суб’єктам господарської діяльності, які проводять діяльність на території громади нагадав про необхідність застосування РРО/(ПРРО) та виконання вимог Закону України  “Про порядок обліку товарних запасів за місцем продажу”.

Співпраця з територіальними громадами області продовжується.

 

За матеріалами Шполянської ДПІ