Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шановні представники інститутів громадянського суспільства!

опубліковано 13 жовтня 2021 о 17:16

Затверджено рішенням Ініціативної групи від 13.10.2021


Шановні представники інститутів громадянського суспільства!

З метою забезпечення врахування громадської думки в роботі ДПС, реалізації державної податкової політики, вирішення відповідних питань місцевого значення та відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 №353 (далі – Постанова №996 зі змінами) при Головному управління ДПС у Черкаській області утворюється Громадська рада.

16 грудня 2021 року об 11 год. 00 хв., у залі засідань Головного управління ДПС у Черкаській області за адресою: м.Черкаси, вул.Хрещатик, 235, відбудуться установчі збори для формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Черкаській області.

На сьогодні Ініціативна група, склад якої затверджено наказом Головного управління ДПС у Черкаській області від 12.10.2021 №555 у кількості 8 членів, здійснює організаційні та методичні заходи з підготовки установчих зборів та формує список учасників.

Так, Ініціативною групою затверджений кількісний склад Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Черкаській області у кількості 20 членів.

Проведення установчих зборів з формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Черкаській області проводитиметься у відповідності до положень Постанови №996 зі змінами.

Формування Громадської ради на установчих зборах здійснюється шляхом рейтингового голосування (заповнення попередньо виготовлених бюлетенів для голосування) за внесених інститутами громадянського суспільства кандидатів до складу громадської ради, які особисто присутні на установчих зборах.

Учасниками установчих зборів є кандидати до складу громадської ради, які допускаються до зборів після пред’явлення ними документа, що посвідчує особу.

Підрахунок голосів здійснюється обраною на зборах лічильною комісією відкрито у присутності учасників установчих зборів.

Рішення установчих зборів оформляється протоколом, який складається протягом трьох робочих днів з дати їх проведення, підписується головою та секретарем установчих зборів і оприлюднюється на субсайті  ГУ ДПС у Черкаській області офіційного веб-порталу ДПС протягом трьох робочих днів з дати його надходження.

8 грудня 2021 року (не пізніше ніж за п’ять робочих днів до дати проведення установчих зборів) на субсайті  ГУ ДПС у Черкаській області офіційного веб-порталу ДПС будуть оприлюднені:
– список кандидатів до складу громадської ради;
– біографічні довідки, фото та мотиваційні листи кандидатів до складу громадської ради;
– відомості за останні шість місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради щодо результатів діяльності інститутів громадянського суспільства, представники яких є кандидатами до складу громадської ради, а також посилання на офіційні веб-сайти інститутів громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (у разі наявності);
– список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах із зазначенням підстав для відмови;
– уточнена інформація про дату, час, місце проведення установчих зборів.

З метою участі в установчих зборах представникам інститутів громадянського суспільства необхідно підготувати та надати на адресу Ініціативної групи оформлену належним чином заяву та інші необхідні документи, визначені Постановою №996 зі змінами.

Строк подання заяви та інших необхідних документів, визначених Постановою №996 зі змінами – 15 листопада 2021 року.

Заява складається у довільній формі і підписується уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

До заяви додаються:
– прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства, рішення про делегування для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради;
– заява делегованого представника інституту громадянського суспільства з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”, підписана ним особисто;
– біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, числа, місяця, року і місця народження, громадянства, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, відомостей про освіту, наявність наукового ступеня, трудову та/або громадську діяльність, контактної інформації (поштової адреси, номера телефону, адреси електронної пошти (за наявності);
– відомості про результати діяльності інституту громадянського суспільства (проведені заходи, дослідження, надані послуги, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання відповідному органу виконавчої влади письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної, регіональної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості, річний фінансовий звіт (за наявності) тощо) протягом шести місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради;
– відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону;
– мотиваційний лист делегованого представника інституту громадянського суспільства, в якому наводяться мотиви бути обраним до складу громадської ради та бачення щодо роботи у такій раді;
– фото делегованого представника інституту громадянського суспільства, а також посилання на офіційний веб-сайт інституту громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (за наявності).

Заяви інституту громадянського суспільства та делегованого ним представника подаються у паперовому вигляді до 15.11.2021 (включно)* на адресу Головного управління ДПС у Черкаській області 18002, м.Черкаси, вул.Хрещатик, 235 або нарочно сектору комунікацій Головного управління ДПС у Черкаській області (к. 534) за зазначеною адресою. Інші документи надсилаються в електронному вигляді  на адресу відповідальної за організацію прийому документів особи o.sebko1975@gmail.com.

Делегований представник інституту громадянського суспільства може подати до ініціативної групи копії документів, що підтверджують освітній та професійний рівень, досвід роботи (за наявності).

Відповідальна за організацію прийому документів:
Рубченко Лора – голова Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Черкаській області, електронна адреса o.sebko1975@gmail.com тел. (0472) 54-04-46.

* Звертаємо увагу, що прийом документів завершується за тридцять календарних днів до дати проведення установчих зборів (Постанова № 996 зі змінами)

Ініціативна група з підготовки установчих зборів  
для  формування Громадської ради
при Головному управлінні ДПС у Черкаській області