Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон України №3384-ІХ: відновлено обов’язок подання декларацій суб’єктів, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

, опубліковано 16 жовтня 2023 о 16:13

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції повідомляє про набрання 12 жовтня 2023 року чинності Закону України від 20 вересня 2023 року №3384-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» (далі – Закон № 3384-ІХ), яким відновлено обов’язок подання декларацій суб’єктів, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. З цієї дати стартувала й кампанія декларування за 2021 та 2022 роки. Вона триватиме до 31 січня 2024 року.

Для тих суб’єктів декларування, що встигли до моменту набрання чинності Закону № 3384-ІХ подати декларації за 2021-2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК), розуміючи труднощі, з якими стикалися суб’єкти декларування при зборі необхідної інформації, надало можливість перевірити дані в уже поданих деклараціях та, за необхідності, виправити їх.

Наголошуємо, що обов’язку подавати виправлені декларації немає. Це право, яким суб’єкти декларування можуть скористатись, виконавши наступні умови.

Необхідно протягом 14 днів з дня набрання чинності Законом № 3384-ІХ, тобто не пізніше 25 жовтня 2023 року, звернутись до НАЗК з письмовим листом довільної форми, в якому зазначити:

·  ПІБ;

·  дату народження;

·  реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

·  яку або які декларації у вас є потреба виправити, а також дату їх подання.

Зазначати, які саме дані необхідно змінити чи додати та долучати будь-які документи до такого листа не потрібно! 

Після цього, ви зможете одноразово впродовж 30 днів з дня надання доступу подати виправлену декларацію.

Про кінцеву дату подання виправленої декларації вас буде повідомлено в персональному електронному кабінеті Реєстру. 

Листи з цих питань, подані 26 жовтня 2023 року або пізніше, будуть залишені без розгляду. 

Письмові листи можна надсилати на електронну адресу Національного агентства: info@nazk.gov.ua (сканована копія листа з підписом або лист, підписаний кваліфікованим електронним підписом) або за адресою: бул. Миколи Міхновського, буд. 28, м. Київ, 01103. Повідомлення з проханням про виправлення декларацій, надіслані декларантами в Чат Реєстру, розглядатись не будуть. 

Нагадуємо, що роз’яснення стосовно декларування розміщені у Базі знань НАЗК. Отримати додаткову консультацію можна, звернувшись до уповноваженого підрозділу (особи) з питань запобігання та виявлення корупції, утвореного (визначеної) відповідно до ст. 13-1 Закону (в установі, де Ви працюєте, або органі, до сфери управління/підпорядкування якого належить установа), а також направивши офіційного листа на електронну пошту info@nazk.gov.ua або за телефоном контакт-центру (044) 200-06-94.