Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шановні платники податків! Головне управління ДПС у Черкаській області попереджає про розсилання шкідливих електронних листів!

, опубліковано 17 серпня 2023 о 16:54

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що, не зважаючи на воєнний стан та тяжке фінансове становище як суб’єктів господарювання, так і звичайних громадян, на території нашої області знову активізували свою діяльність невстановлені особи, які здійснюють шахрайські та протиправні дії по відношенню до суб’єктів господарської діяльності.

До Головного управління ДПС у Черкаській області надходить інформація від суб’єктів господарювання області про те, що до них від імені ДПС України здійснюється розсилання електронних листів, що містять вкладення, замасковані під звичайні документи (архіви), які насправді є шкідливими програмами. В результаті відкриття такого файлу на пристрій користувача можуть завантажуватись різні шкідливі програми, в тому числі – для викрадення інформації. 

Зауважимо, що у встановлених випадках розсилання електронних листів здійснюється з електронної адреси oborudovanie@alt.ua, із зазначенням в якості відправника «ДПС України.gov.ua», та містить заголовок до листа, що покликаний привернути увагу та приспати пильність користувача: «Помилкове зарахування». У самому тексті міститься прохання про термінову перевірку інформації, що міститься у фалі-вкладенні – документі(архіві) формату .lzh.

Наголошуємо, що ні Головне управління ДПС у Черкаській області, ні ДПС України подібних листів платникам не надсилають.

Шановні платники! Для запобігання діяльності шахраїв просимо вас бути пильними та обачними, уважно перевіряти інформацію, не піддаватися на провокації та ні за яких обставин не відкривати неперевірені вкладення у листах від сумнівних відправників! Використовуйте лише перевірені канали зв’язку з органами ДПС, які перелічені на офіційних порталах ДПС та її територіальних органів.