Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад тисяча роз’яснювальних заходів: відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС – про результати піврічної роботи 

, опубліковано 24 липня 2023 о 13:10

Протягом першого півріччя 2023 року, задля проведення профілактичної освітньої роботи щодо дотримання антикорупційного законодавства, фахівці відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Черкаській області організували та провели 1149 організаційно-роз’яснювальних заходів. Це, зокрема: медійні заходи, лекційні заняття, семінари тощо.

За пів року вжили 730 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги, а саме: надали 708 консультацій окремим посадовим особам Головного управління ДПС у Черкаській області щодо застосування та дотримання вимог антикорупційного законодавства, правильності та повноти заповнення е-декларації, дотримання правил етичної поведінки тощо. Окрім цього, 22 заходи консультативної та методичної допомоги – структурним підрозділам ГУ ДПС.

При здійсненні контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів опрацювали 13 повідомлень працівників та відповідно застосували заходи зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів.

Між тим, за звітний період розглянули 2 повідомлення, отримані від фізичних осіб щодо причетності службових осіб Головного управління ДПС у Черкаській області до вчинення корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону України “Про запобігання корупції” (із змінами та доповненнями) від 14 жовтня 2014 року №1700-VІІ.  У результаті інформація щодо вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень не знайшла свого підтвердження.

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Черкаській області наголошує, що пріоритетним  напрямком роботи підрозділу є саме профілактика та  своєчасне попередження вчинення  працівниками ДПС корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень.

З цією метою підрозділом постійно вживаються вичерпні заходи щодо упередження та профілактики корупційних проявів, виявлення й ліквідації причин та умов їхнього існування, а також дотримання антикорупційного законодавства відповідно до вимог Закону України “Про запобігання корупції”. 

У Головному управлінні ДПС у Черкаській області нагадують: у разі наявності інформації щодо протиправних дій посадових та службових осіб ГУ ДПС у Черкаській області, ви завжди можете повідомити про вказані факти будь-яким зручним способом:
- із використанням засобів поштового зв’язку на адресу: вул. Хрещатик, 235, м. Черкаси, 18002;
- на офіційну електронну адресу ГУ ДПС у Черкаській області: ck.official@tax.gov.ua;
- засобами телекомунікації, безпосередньо до відділу з питань запобігання та виявлення корупції, за телефоном: (0472) 33-91-27;
- на офіційну електронну адресу відділу з питань запобігання та виявлення корупції:  ck.szvk@tax.gov.ua;
- у письмовому вигляді через працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції.