Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Планові та позапланові перевірки платників: результати першого півріччя 2024 року

, опубліковано 18 липня 2024 о 10:44

Інформуємо про результати контрольно-перевірочної роботи із субєктами господарювання. Станом на 1 липня цього року проведено 30 планових документальних перевірок, за результатами яких донараховано 175,2 млн грн та зменшено від’ємне значення з податку на додану вартість на суму  3,54 млн грн. На одну документальну планову перевірку з порушеннями донарахування складають 5,84 млн гривень.

Також проведено 44 позапланові документальні перевірки фізичних осіб - платників податків (пп.78.1.7, пп. 78.1.8 ПКУ), з них по 35 платникам  виявлені порушення. За результатами проведених позапланових перевірок фізичних осіб – підприємців донараховано 1,333 млн грн. та зменшено від’ємне значення з податку на додану вартість на суму 0,92 млн грн, зменшено бюджетне відшкодування  з податку на додану вартість на суму  0,09 млн грн, на одну позапланову перевірку з порушеннями  донарахування складають 0,04 млн гривень.

На виконання наказу ДПС України від 15.09.2020 №499 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації роботи комісій з розгляду питань доцільності/недоцільності проведення перевірок фізичних осіб у зв’язку з припиненням платників податків та форми висновку доперевірочного  аналізу щодо недоцільності проведення перевірки» проаналізовано 1425 платниках податків, з яких по 339 платниках податків сформовано висновки про недоцільність проведення документальних перевірок. 

Станом на 01.07.2024 року прийнято участь у проведенні та проведено 116 документальних позапланових перевірок юридичних осіб, з них 29 перевірки очолені підрозділом податкового аудиту та очолені підрозділом оподаткування фізичних осіб 87 позапланових документальних перевірок юридичних осіб, які перебувають у стані припинення, з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску. За результатами проведених перевірок донараховано 0,3 млн гривень.

Прийнято участь у проведенні 16 документальних планових перевірках юридичних осіб (розділ І-ІІ плану-графіка) з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску. За результатами проведених перевірок донараховано 0,5 млн гривень.

Проведено 3 документальні планові перевірки юридичних осіб (розділ IV плану-графіка) з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску. За результатами проведеної перевірки донараховано 0,5 млн гривень.