Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Планові та позапланові документальні перевірки - підсумки чотирьох місяців 2024 року

, опубліковано 23 травня 2024 о 09:44

ГУ ДПС у Черкаській області інформує, що станом на 1 травня 2024 року проведено 20 планових документальних перевірок, за результатами яких донараховано 111,38 млн грн та зменшено від’ємне значення з податку на додану вартість на суму  2,49 млн грн. На одну документальну планову перевірку з порушеннями донарахування становлять 5,57 млн грн.

Також проведено 34 позапланові документальні перевірки фізичних осіб - платників податків (пп.78.1.7, пп. 78.1.8 ПКУ), із них по 27 платникам виявлені порушення. За результатами проведених позапланових перевірок фізичних осіб – підприємців, донараховано 1,1 млн грн та зменшено від’ємне значення з податку на додану вартість на суму  0,798 млн грн, зменшено бюджетне відшкодування  з податку на додану вартість на суму  0,09 млн грн, на одну позапланову перевірку з порушеннями  донарахування сягають  40,2 млн грн.

На виконання наказу ДПС України від 15.09.2020 №499 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації роботи комісій з розгляду питань доцільності/недоцільності проведення перевірок фізичних осіб у зв’язку з припиненням платників податків та форми висновку доперевірочного  аналізу щодо недоцільності проведення перевірки» із  946 платників податків по 166 платниках  сформовано висновки про недоцільність проведення документальних перевірок. 

Станом на 01.05.2024 року проведено 101 документальну позапланову перевірку юридичних осіб, із них 24 перевірки очолені підрозділом податкового аудиту та очолені підрозділом оподаткування фізичних осіб 77 позапланових документальних перевірок юридичних осіб, які перебувають у стані припинення, з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску. За результатами проведених перевірок, донараховано 0,3 млн грн.

Взято участь у проведенні 15 документальних планових перевірках юридичних осіб (розділ І-ІІ плану-графіка) з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску. За результатами проведених перевірок, донараховано 0,5 млн грн.

Проведено 1 документальну планову перевірку юридичних осіб (розділ IV плану-графіка) з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску. За результатами проведеної перевірки, донараховано 0,09 млн грн.