Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Планові та позапланові перевірки платників: підсумки січня

, опубліковано 21 лютого 2024 о 09:56

Інформуємо про організацію проведення контрольно-перевірочної роботи ГУ ДПС. Станом на 01.02.2024 проведено 6 планових документальних перевірок, за результатами яких донараховано 11282,0 тис. грн та зменшено від’ємне значення з податку на додану вартість на суму 697,6 тис. грн. На одну документальну планову перевірку з порушеннями донарахування становлять 1880,33 тис. грн.

Також проведено 14 позапланових документальних перевірок фізичних осіб - платників податків (пп.78.1.7, пп. 78.1.8 ПКУ), з них по 11 платниках виявили порушення. За результатами проведених позапланових перевірок фізичних осіб – підприємців, донараховано 85 тис. грн та зменшено від’ємне значення з податку на додану вартість на суму 56,2 тис. грн, на одну позапланову перевірку з порушеннями  донарахування становлять 7,7 тис. грн.

На виконання наказу ДПС України від 15.09.2020 №499 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації роботи комісій з розгляду питань доцільності/недоцільності проведення перевірок фізичних осіб у зв’язку з припиненням платників податків та форми висновку доперевірочного аналізу щодо недоцільності проведення перевірки», проведено аналіз щодо доцільності/недоцільності проведення документальних перевірок по 118 платниках податків, з яких по 29 платниках податків сформували висновки про недоцільність проведення документальних перевірок.

Станом на 01.01.2024 року проведено 8 документальних позапланових перевірок юридичних осіб, із них 6 перевірок очолені підрозділом податкового аудиту, а також підрозділом оподаткування фізичних осіб 2 позапланові документальні перевірки юридичних осіб, які перебувають у стані припинення, з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску.

За результатами проведених документальних позапланових перевірок юридичних осіб, донараховано 9 тис. грн.

Проведено 3 документальні планові перевірки юридичних осіб (розділ І-ІІ плану-графіка) щодо правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску та проведено 1 документальну планову перевірку відповідно до розділу IV плану-графіка. 

За результатами проведених документальних планових перевірок юридичних осіб, донараховано 95,9 тис. грн.

Довідково: для підвищення рівня ефективності проведення проводився аналіз матеріалів позапланових документальних перевірок для недопущення формального відношення до всебічного та ретельного аналізу господарської діяльності платників. Виконання вимог наказу Міністерства доходів і зборів України від 03.10.2013 №526 щодо якості складання актів та наказу ДПС України від 13.01.2021 №89 щодо вчасного наповнення електронного депозитарію.