Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робота, проведена з СГД, які здійснювали виплату зарплати в розмірі нижче законодавчо встановленої мінімальної

опубліковано 15 травня 2023 о 08:43

Забезпечено вжиття заходів із відпрацювання суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату з порушенням вимог чинного законодавства. За результатами проведеної роботи роботодавцями додатково оформлено 1908 найманих працівників, легалізовано 13,1 млн грн доходів, у результаті до бюджету надійшло 2,4 млн грн ПДФО.

Забезпечено відпрацювання підприємств, які нараховували заробітну плату нижче законодавчо встановленої мінімальної. На засіданнях спільних комісій при територіальних громадах з питань підвищення рівня виплати заробітної плати протягом січня – квітня 2023 року заслухано 231 керівника підприємств та 145 суб’єктів господарювання – фізичних осіб, які проводили виплату зарплати в розмірі нижче законодавчо встановленої мінімальної або значно нижче середньої по регіону. За результатами проведеної роботи 194 підприємствами та 125 суб’єктами господарювання – фізичними особами підвищено розмір заробітної плати, у результаті до бюджету додатково надійшло 0,54 млн грн ПДФО та 0,65 млн грн єдиного внеску.

Головним управлінням ДПС у Черкаській області проведено роботу з керівниками 466 підприємств та 241 суб’єктами господарювання – фізичними особами, що виплачували заробітну плату працівникам нижче або на рівні законодавчо встановленої мінімальної, за її результатами 420 підприємствами та 211 суб’єктами господарювання – фізичними особами підвищено розмір заробітної плати, до бюджету додатково надійшло 1,0 млн грн ПДФО та 1,1 млн грн єдиного внеску.