Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Черкаській області протягом 2022 року

, опубліковано 13 січня 2023 о 08:27

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Черкаській області постійно проводиться роз’яснювальна робота, яка спрямована на формування всебічних знань з антикорупційного законодавства, неухильного дотримання і виконання працівниками вимог та обмежень, передбачених чинним законодавством, зокрема в частині  дотримання вимог фінансового контролю, запобіганні та врегулюванні конфлікту інтересів, а також дотримання правил етичної поведінки.

З метою проведення профілактичної освітньої роботи щодо дотримання антикорупційного законодавства протягом 2022 року організовано та проведено 1745 організаційно - роз’яснювальних заходів (розміщення публікацій у засобах масової інформації, мережі Інтернет, субсайті  Головного управління ДПС у Черкаській області, соціальних мережах, організовано виступи на радіо та телебаченні, лекційні заняття, семінари тощо).

Вжито 1258 заходи з надання методичної та консультаційної допомоги, зокрема: забезпечено надання 1212 консультацій окремим посадовим особам Головного управління ДПС у Черкаській області щодо застосування та дотримання вимог антикорупційного законодавства, правильності та повноти заповнення е-декларації, дотримання правил етичної поведінки тощо, а також 46 заходів консультативної та методичної допомоги структурним підрозділам Головного управління ДПС у Черкаській області.

 При здійсненні контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів опрацьовано 23 повідомлення працівників. За результатами розгляду повідомлень застосовано заходи зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів.

Розглянуто 16 повідомлень, отриманих від фізичних осіб щодо причетності службових осіб Головного управління ДПС у Черкаській області до вчинення корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону України “Про запобігання корупції” (із змінами та доповненнями) від 14 жовтня 2014 року №1700-VІІ, за результатами розгляду яких інформація щодо вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень не знайшла свого підтвердження.

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Черкаській області наголошує, що пріоритетним  напрямком роботи підрозділу є саме профілактика та  своєчасне попередження вчинення  працівниками ДПС корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень.

З цією метою підрозділом постійно вживаються вичерпні заходи щодо упередження та профілактики корупційних проявів, виявлення та ліквідації причин та умов їх існування, а також дотриманні антикорупційного законодавства відповідно до вимог Закону України “Про запобігання корупції”.

Також у Головному управлінні ДПС у Черкаській області нагадують, що у разі наявності інформації щодо протиправних дій посадових та службових осіб Головного управління ДПС у Черкаській області, Ви завжди можете повідомити про вказані факти будь-яким зручним способом:
- з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: вул. Хрещатик, 235, м. Черкаси, 18002;
- на офіційну електронну адресу ГУ ДПС у Черкаській області: ck.official@tax.gov.ua;
- засобами телекомунікації, безпосередньо до відділу з питань запобігання та виявлення корупції, за телефоном: 0472 – 33-91-27;
- на офіційну електронну адресу відділу з питань запобігання та виявлення корупції:  ck.szvk@tax.gov.ua;
- через поштову скриньку, розміщену в холі адміністративної будівлі Головного управління ДПС у Черкаській області, за адресою: вул. Хрещатик, 235, м. Черкаси;
- у письмовому вигляді через працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції.