Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про реєстрацію податкової накладної в ЄРПН після розблокування

, опубліковано 06 грудня 2023 о 12:57

При постачанні товарів/послуг продавець зобов'язаний вчасно скласти податкову накладну і зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН), а також надати покупцю за його вимогою, відповідно до п. 201.10 ПКУ. Датою та часом надання податкової накладної та/або розрахунку коригування (ПН/РК) в електронному вигляді до контролюючого органу, є дата та час, зафіксовані у квитанції.

ПН/РК, реєстрацію яких зупинено, реєструється в день настання, зокрема, події прийняття в установленому порядку та набрання чинності рішенням про реєстрацію ПН/РК (п. 19 Порядку ведення ЄРПН, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1246).

Рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН набирає чинності в день прийняття відповідного рішення (п. 11 Порядку прийняття рішень про реєстрацію / відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН, затвердженого наказом Мінфіну від 12.12.2019 р. № 520).

Таким чином після прийняття в установленому порядку та набрання чинності рішенням про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН, вони реєструється в ЄРПН тією датою, за якою ПН/РК було надіслано до ДПС з метою реєстрації в ЄРПН, що зафіксовано у квитанції.