Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання ”круглого столу” з представниками Паланської територіальної громади

, опубліковано 28 березня 2023 о 14:45

Днями відбувся “круглий стіл” старост і діловодів Паланської сільської ради з працівниками Головного управлення ДПС у Черкаській області (Мовчан Катерина Феодосіївна - начальник Уманської ДПІ, Якубенко Владислав Григорович - начальник Уманського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб).

Під час заходу, в рамках дії підписаного Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Головним управлінням ДПС у Черкаській області та виконавчим комітетом Паланської сільської ради, обговорювалися  проблемні питання щодо  виконання дохідної частини бюджету громади.

Катерина Мовчан також акцентувала увагу присутніх на перевагах при використанні електронних сервісних послуг ДПС України при реалізації пріоритетних напрямків податкової політики.

Начальник Уманської ДПІ повідомила, що відповідно до норм Податкового Кодексу України та законів України певні категорії фізичних осіб – підприємці  зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО.

Податківець не оминула увагою кампанію декларування громадянами доходів громадянами, отриманих в 2022  році та право на податкову знижку, яке триватиме до  31.12.2023. 

Крім того, нагадала про Комунікаційну податкову платформу ДПС України  (електронна скринька Комунікаційної податкової платформи ck.ikc@tax.gov.ua). Така послуга дає можливість платникам податків, представникам бізнесу та громадськості звертатися до ГУ ДПС з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС. 

Владислав Якубенко зосередив увагу безпосередньо на таких питаннях: механізм нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, повнота нарахування земельного податку з фізичних осіб на 2023 рік та про особливості визначення для фізичних осіб мінімального податкового зобов’язання.

Також він наголосив про необхідність співпраці щодо погашення заборгованості фізичних осіб по земельному податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.  

Наприкінці обговорювалися питання щодо легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу» та антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».

Зокрема, представники громади були проінформовані щодо новацій податкового законодавства, які, в тому числі,  розміщені на офіційному субсайті  Головного управління ДПС у Черкаській області вебпорталу ДПС (https://ck.tax.gov.ua).

За маьеріалами Уманської ДПІ