Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота для платників Жашкова

, опубліковано 14 березня 2023 о 11:11

Днями працівники Жашківської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області проводили роз’яснення платникам податків щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.

Під час зустріч проінформовано у яких випадках громадяни зобов’язані подавати декларацію про майновий стан і доходи, як заповнити декларацію та в який спосіб її можна надіслати. При цьому наголошували, що подати таку декларацію потрібно до 1 травня 2023 року, розповіли про податкову знижку, право на яку мають ті громадяни, які у 2022 році сплачували за навчання, за оренду житла чи відсотки за іпотеку, або здійснювали благодійні внески чи пожертвування у період воєнного стану неприбутковим організаціям. Роз’яснювали, що подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки можна впродовж року – до 31 грудня. Разом з тим зауважили, що громадяни, які не скористаються правом на знижку за наслідками 2022 року, наступного року зробити цього не зможуть.

Крім цього, розповідали присутнім про мінімальне податкове зобов’язання – податок, який вперше у цьому році сплачуватимуть власники земельних паїв. Наголосили,   що визначати суму МПЗ громадянам буде податкова служба і до 1 липня надсилатиме податкове повідомлення – рішення, якщо громадяни здають паї в оренду і мають належним чином оформлений договір – МПЗ за них сплачуватиме орендар.

За матеріалами Жашківської ДПІ