Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про права дитини розповіли податківці Уманського управління

, опубліковано 02 грудня 2019 о 17:19

Про права дитини розповіли податківці Уманського управління

В Христинівський ДПІ Уманського управління ГУ ДПС у Черкаській області в рамках проведення Всеукраїнського тижня права в приміщенні державної податкової інспекції, а потім і в дошкільному навчальному закладі ДНК №2 «Малятко» були проведені заходи спрямовані на ознайомлення дітей з їх правами.

Організаторами та співучасниками правового навчання дітлахів були проведені заняття щодо «Права дітей та їх захист» та ігри, які були спрямовані на ознайомлення дітей з правами, визначеними Конвенцією ООН з прав дитини.

Приймаючи участь в ігротеці «Казки читаємо-права вивчаємо», дошкільнята малювали, розфарбовували тематичні розмальовки із зображенням своїх прав, робили аплікації.

Особливо малечі сподобалося перегляд мультфільмів про права дітей («Азбука прав дитини» від Смішариків), під час перегляду яких вони активно аналізували та дискутували щодо своїх прав.

Для дітей підготовлено стенд з інформацією про права дитини у вигляді великої ромашки, на прикладі якої діти розповідали не лише про свої права, а і про обов’язки.

Дітлахи запам’ятали просте правило, або, як ще вони визнали - «магічну формулу», якою можна користуватися у повсякденному житті: «У мене є права, Держава мені їх гарантує. Я знаю свої права та вмію ними користуватися!»

Кожна дитина отримала в подарунок маленьку інформаційну правову ромашку, блакитно-жовті кульки та солодощі, а також для своїх батьків - в друкованому вигляді інформаційний матеріал від ГУ ДПС у Черкаській області «Право на податкову знижку за навчання».