Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Жашківська ДПІ – про мінімальне податкове зобов’язання, електронні податкові сервіси та РРО

опубліковано 24 квітня 2024 о 16:49

Роз’яснювальні заходи з платниками податків проводять фахівці Жашківської державної податкової інспекцій ГУ ДПС у Черкаській області. 

Під час спілкування інформують про податкові новації, відповідають на питання, а також спілкуються телефоном «гарячої лінії». Податківці проводять звірки з податку на нерухоме майно та земельного податку, роз’яснюють порядок нарахування мінімального податкового зобов’язання, надають консультації щодо заповнення податкової звітності, розповідають та на практиці ознайомлюють з роботою сервісів ДПС, зокрема сервісу «Електронний кабінет платника податків» та мобільного застосунку «Моя податкова». Надають інформаційно-довідкове роз’яснення щодо реєстрації фізичної особи-підприємця про граничний обсяг доходів на рік, ставки податку, розмір єдиного внеску. 

Також звертають увагу підприємців на обов’язкове застосування РРО чи ПРРО та надають практичну допомогу в реєстрації програмного забезпечення від ДПС.

Нагадують і про можливість реалізувати своє право на податкову знижку, необхідність погашення податкового боргу, правильне заповнення платіжних інструкцій при сплаті податків та порядок оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам.