Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Катеринопільській ДПІ розповіли, як подати декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік

опубліковано 24 квітня 2024 о 16:51

Старший державний інспектор Катеринопільської ДПІ Голвного управління ДПС у Черкаській області Людмила Стеценко провела для одного з місцевих платників роз’яснення з питань декларування доходів, отриманих у 2023 році.

У ході навчання посадовець зазначила, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити та подати до 1 травня 2024 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, що підлягають декларуванню за новою формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467. Граничний термін сплати задекларованих зобов’язань – до 1 серпня 2024 року.

Податківець також роз’яснила, що згідно з вимогами податкового законодавства обов’язковому декларуванню підлягають: доходи від особи, яка не є податковим агентом (зокрема від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо); спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземні доходи та ряд інших.

Окремо розповіла про право на податкову знижку, якою громадяни можуть скористатися упродовж усього 2024 року.

Насамкінець податківиця розповіла про електронні сервіси ДПС, які спрощують процес звітування, та закликала своєчасно спланувати подання декларації про доходи.