Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тему Електронних сервісів ДПС обговорюють з платниками податків Уманської громади

опубліковано 23 квітня 2024 о 16:03

Про зручність електронних податкових сервісів розповідає платникам Уманщини фахівець місцевої ДПІ Роман Мазурик.

За його словами, в умовах дії воєнного стану важливим вектором допомоги платникам податків є електронні сервіси ДПС, які забезпечують спілкування з податковими органами дистанційно.

Найпопулярнішим електронним сервісом ДПС України є та залишається Електронний кабінет. Він забезпечує безконтактні засоби взаємодії платників податків та ДПС з використанням сучасних інформаційних технологій та надає можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби.

Зокрема, платникам рекомендовано використовувати застосунок «Моя податкова», за допомогою якого зручно в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. 

В Уманській ДПІ фахівці не тільки інформують платників про можливості нових електронних сервісів ДПС, а й за потреби, допомагають встановлювати застосунки та навчають, як ними користуватися.

Під час останньої зустрічі Роман Мазурик звернув увагу на обов’язок громадян, які отримували неоподатковані доходи, подати декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2024 року. Наголосив які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, акцентуючи увагу на зручності використання електронних сервісів ДПС України. На завершення зустрічі, податківець пояснив, як скористатися правом на податкову знижку за минулорічними витратами, зокрема, за навчання та для внутрішньо переміщених осіб – на оренду житла.