Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що робити з ПРРО СГ, якщо змінено найменування або адресу господарської одиниці?

, опубліковано 25 листопада 2022 о 09:20

У разі зміни найменування (прізвища, ім’я, по батькові) або податкового номера суб’єкта господарювання  (без держреєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності ФОП), найменування або адреси господарської одиниці, де використовується програмний реєстратор розрахункових операцій (далі-ПРРО) здійснюється перереєстрація ПРРО.

Це визначено п.8 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстрів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. №317 (далі- Порядок №317).

Для цього подається заява про реєстрацію ПРРО за формою №1-ПРРО з позначкою «Перереєстрація» (крім перереєстрації)» (далі-Заява).

У свою чергу, заява про проведення перереєстрації або внесення змін у дані про ПРРО подається СГ за умови направлення останнього фіскального звітного чека та закриття останньої зміни на такому ПРРО.

Якщо суб’єкт господарювання подав повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП із позначкою «Зміна відомостей про об’єкт оподаткування» та реєстраційну заяву за формою №1-ПРРО з позначкою «Перереєстрація», але у фіскальному чеку та в Електронному кабінеті відображається інформація без врахування змін, то такому суб’єкту господарювання, необхідно подати реєстраційну заяву за ф. №1-ПРРО з позначкою «Зміни» (крім перереєстрації).

Строки внесення змін аналогічні реєстрації.