Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Смілянській ДПІ про актуальне в податковому законодавстві

, опубліковано 01 липня 2022 о 11:14

В  Смілянській ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області начальник Наталія Ведмедь провела зустріч  з платниками податків, під час якої розповіла  про актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, ознайомила з кампанією одноразового декларування, впродовж якої громадяни, що придбали активи за кошти, податки з яких не були сплачені, мають право їх легалізувати.

Посадовець детально розповіла хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію, які об’єкти підлягають декларуванню та за якими ставками. Також надала рекомендації щодо заповнення одноразової декларації через Електронний кабінет.

Крім цього, поінформувала про кампанію декларування доходів отриманих у минулому році.  Акцентувала увагу, які громадяни зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи та які доходи підлягають декларуванню.

Також Наталія Іванівна розповіла про обов’язкове застосування касових апаратів підприємцями, які здійснюють роздрібний продаж товарів за готівку. При цьому зауважила, що платники мають право користуватися як традиційними так і програмними РРО, розповіла як зареєструвати РРО та ПРРО та переваги користування останнім.

 

За матеріалами Смілянської ДПІ