Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черкаські підприємці та податківці обговорили проблемні аспекти блокування податкових накладних

, опубліковано 12 квітня 2024 о 16:00

10 квітня 2024 року в приміщенні ГУ ДПС у Черкаській області відбулася зустріч в.о. начальника ГУ ДПС Володимира Жавріда із представниками п’яти суб'єктів господарювання Черкащини по питанню практичної реалізації контролюючими органами Постанови КМУ від 11 грудня 2019 року № 1165 "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних".

В.о. начальника ГУ ДПС Володимир Жаврід зазначив, що податкова служба – це контролюючий орган, який діє виключно у межах та у спосіб, визначений законодавством. Закликав присутніх дотримуватися вимог податкового законодавства та враховувати при здійсненні діяльності критерії оцінки ризиків, визначені Постановою КМУ № 1165.

Дійшли до спільної думки про те, що сплата податків в умовах війни, у тому числі донарахованих контролюючим органом, має бути обов’язковою та безумовною.

За результатами зустрічі присутніми була підтримана пропозиція в.о. начальника ГУ ДПС щодо проведення окремих тристоронніх робочих зустрічей за участі представників податкової, підприємств та Громадської ради. 

ГУ ДПС у Черкаській області наголошує: у цей складний для нашої країни час, коли держава веде виснажливу боротьбу з ворогом, сумлінна сплата податків є надзвичайно важливою! 

Це не просто виконання законодавчих норм, а й пряма підтримка Збройних Сил України, економічної та фінансової стабільності держави, а також добробуту територіальних громад.

Закликаємо вас бути відповідальними, сумлінно сплачувати податки та уникати схем мінімізації податкових зобов’язань!