Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» у Золотоніській ДПІ з питань деклараційної кампанії 2024

опубліковано 25 квітня 2024 о 15:57

У Золотоніській державній податковій інпекції Головного управління ДПС у Черкаській області провели телефонну консультацію з платниками в межах  «гарячої лінії» на тему: «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році». 

Заступник начальника Золотоніської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Антоніна Миргородська відповідала на запитання платників. У ході телефонної розмови платникам роз’яснили норми діючого податкового законодавства зі змінами стосовно декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року; хто зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи та випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суму податку (збору), що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації, встановлені розділом IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

Платникам наголосили щодо підстав для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, на граничних строках сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік, та щодо права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Податківиця нагадала про можливості реалізувати своє право на податкову знижку, заповнити та до 31 грудня 2024 року включно подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи. Між тим,  для створення комфортних умов для платників податків – фізичних осіб та спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи діє сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету.