Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці під час зустрічі з громадськістю обговорили податкові новації

, опубліковано 17 лютого 2023 о 11:08

Начальник Смілянської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Наталія Ведмедь провела зустріч з громадськістю Смілянської  територіальної громади.  

Участь в заході від Головного управління ДПС у Черкаській області також приймали  заступник Смілянської ДПІ Світлана Грошева та начальника Смілянського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб Оксана Капрізова. 

Податківці ознайомили присутніх з новаціями податкового законодавства, зокрема щодо встановленого розміру мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 року, розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і, відповідно, сум єдиного податку, які необхідно буде платити суб’єктам господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (1 та 2 групи), про запровадження мінімального податкового зобов’язання.

Наталія Ведмедь зауважила, що в рамках деклараційної компанії, яка триватиме до травня 2023 року, декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та сплата відповідних податків і зборів – конституційний обов’язок громадян та їх особиста підтримка держави та її обороноздатності.

Розповіла про переваги використання електронних сервісів, що за допомогою цього сервісу платники податків можуть заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.
Крім цього, проінформувала платників, що 1 березня завершується податкова амністія тобто можливість легалізувати активи, при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі. Останній день подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації - 28 лютого 2023 року.