Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оформили працівників та легалізували доходи: підсумки проведеної роботи зі субєктами господарювання, що виплачували в першому кварталі нижчу за встановлену законом мінімальну зарплатню

, опубліковано 22 квітня 2024 о 17:05

В області забезпечують заходи з відпрацювання суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату з порушенням вимог чинного законодавства. 

За результатами проведеної роботи, роботодавці додатково оформили 1613 найманих працівників, відтак легалізовано 11,4 млн грн доходів. У результаті до бюджету щомісячні додаткові надходження ПДФО становлять 2 млн грн, єдиного внеску – 2,5 млн грн.

Відпрацювали з підприємствами, які нараховували заробітну плату нижче законодавчо встановленої мінімальної. На засіданнях спільних комісій (робочих групах) з питань підвищення рівня виплати заробітної плати протягом першого кварталу 2024 року заслухали 169 керівників підприємств та 143 суб’єкти господарювання – фізичні особи, які проводили виплату зарплати нижче законодавчо встановленої мінімальної або значно нижче середньої в регіоні. За результатами проведеної роботи, 156 підприємствами та 136 суб’єктами господарювання – фізичними особами підвищено розмір заробітної плати, у результаті до бюджету додатково надійшло 436,1 тис. грн ПДФО та 511,4 тис. грн єдиного внеску.

Керівники структурних підрозділів ГУ ДПС, територіально розміщені в ДПІ, провели роботу з керівниками 226 підприємств та 212 суб’єктами господарювання – фізичними особами, що виплачували заробітну плату працівникам нижче або на рівні законодавчо встановленої мінімальної. За її результатами, 212 підприємств та 200 суб’єктів господарювання – фізичних осіб підвищили розмір заробітної плати, до бюджету додатково надійшло 845,2 тис. грн ПДФО та 1025,9 тис. грн єдиного внеску.